Bli medlem

Alla lokala biodlarföreningar är organiserade under ett distrikt, i vårt fall Stockholms biodlardistrikt, som sedan lyder under Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR). Det är riksförbundet som ser till att vi som biodlare bland annat får tillgång till Bitidningen och alla andra medlemsförmåner. Riksförbundet håller sig även uppdaterade och underrättade om allt som rör biodling, så väl på hobbynivå som professionellt.

Distrikten ordnar lokalföreningarna i hanterbara enheter och ser till att förse medlemmarna med lokala nyheter kring biodling. Detta kan exv vara mässor eller utbildningar. Stockholms biodlardistrikt organiserar cirka 20 lokalföreningar från Roslagen i norr till Södertörn i söder.

Detta kan låta krångligt, men kom ihåg att det är medlemmarna i din lokala biodlarförening som du träffas och umgås med under biåret. Eftersom det är medlemmarna som gör en förening till vad den är så ger uppdelningen med lokalföreningar möjlighet att träffa biodlarna i din närhet.

Registrera ditt medlemskap

När du blir medlem i SBR måste du välja en lokal biodlarförening att bli medlem i. Vi säger inte att du måste välja just Häverö Biodlareförening, men om du har, eller planerar din nya biodling, i Norra Roslagen och vill samverka med andra biodlare i trakten så är du varmt välkommen som medlem hos oss.

Välj bara Stockholms distrikt och sedan Häverö Biodlareförening som Lokalförening när du registrera ditt medlemskap.

Vi ses!
Styrelsen i Häverö BF